21 Mayıs 2013 Salı

Haftanın Kitabı 82: Transformers 3

Haftanın Kitabı 82: Transformers 3: Dark of the Moon



Transformers: The Dark of the Moon  Transformers: Ay´ın Karanlık Yüzü


Künye: Transformers: Ay´ın Karanlık Yüzü, Vizyon Tarihi: 29 Haziran 2011, Yapımı: 2011 - ABD, Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera, Süre: 154 Dak., Yönetmen: Michael Bay, Oyuncular: Shia LaBeouf, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Seslendirenler: Hugo Weaving, Leonard Nimoy, Peter Cullen, Marks, Tom Kenny, Senaryo: Roberto Orci, Alex Kurtzman, Ehren Kruger, Yapımcı: Steven Spielberg, Michael Bay.





Özet: Ay’ın Karanlık Yüzü filminin konusu insanoğlunun yaptığı bir hata sonrası dünyanın tarihinin en büyük savaşına tanık olması anlatılıyor. Ay’a yapılan yolculuk sonra ayda bulunan bir Decepticon’u canlandıran insanoğlu kendini yine Decepticonlar ile bir savaşın içinde bulur. Transformers serisinin her filminde Decepticonlar biraz daha güçlü olarak karşımıza çıkıyor. Buna karşı seri ilerledikçe de Optimus Prime’ın aslında ne kadar güçlü olduğu ortaya çıkıyor. Fakat serinin 3. filminde Decepticonlar insan hayalini zorlayacak düzeye çıkartılmış diyebiliriz


Yorum: serinin üçüncü filmi: Dark of The Moon.. bu film diğer Transformers filmlerinden farklıydı. o her zaman alıştığımız baştan sona kadar aksiyon yoktu bi kere filmde. ilk başlar sıkıcı olmasa da durağandı ama anladım ki her şey filmin son 45 dakikasına ayrılmış, o 45 dakikayı resmen bir solukta izledim mükemmeldi. diğer 2 filmde de olduğu gibi yönetmen yine Michael Bay. ve yine diğer 2 filmde de olduğu gibi filmin süresi 2,5 saat. bence serinin en iyisiydi. Megan Fox olmamasına rağmen..


yazışmak üzere, neşeli okumalar ve seyirler dilerim.
21 mayıs 2013 salı, Antalya, Türkiye
Harun Taner <harun.taner.antalya@gmail.com>