19 Haziran 2013 Çarşamba

Haftanın Kitabı 141: Cellat

Haftanın Kitabı 141: Cellat


   
Künye: Cellat (Örümceğin Ağı), Osman Aysu, İnkılâp Kitabevi, 1997, Edebiyat (Roman - Öykü) Yerli Roman, 504 Sayfa, 3. Hamur, Ciltsiz, 140x200 mm, ISBN: 9789751011558, Satış Durumu: Tükendi, Liste Fiyatı: 7,00 TL (KDV Dahil), İndirimli Fiyatı: 4,90 TL (KDV Dahil)




Özet: Bir gazetede spor muhabiri olan Sedat İlker, Fenerbahçenin maçını izlemek üzere uçakla İstanbuldan Ankaraya uçmak üzere havaalanına gelir. Havaalanında ve uçakta ilgisini çeken iki genç kadının yaşamını değiştireceğinden henüz habersizdir. Bu kadınlardan birinin uçakta Sedat'a kaşla göz arasında bir pusula iletmesiyle başdöndürücü olaylar silsilesi başlar. Sedat çok geçmeden JKD adlı gizemli örgüt ile Cellat lakaplı profesyonel katilin baş hedefi olacaktır.

Kitaptan alıntı: Hoparlörün madeni ve cızırtılı sesi, yolcu salonunun basık ve akustiği bozuk duvarlarında yankılar yaptı. Yer hostesinin hoparlörden yükselen bet sesi, biraz da çağrı donatımının yetersizliğinden, kulakları tırmalıyordu. Sedat İlker, okuduğu Milliyet gazetesini katlayıp, yapılan anonsu duymaya çalıştı. İyi işitememekle beraber bu çağrı, onun bineceği uçakla ilgili olmalıydı. Gazeteyi trençkotunun cebine yerleştirip, ayağa kalktı. Yolcular üç numaralı çıkış kapısının önünde toplanmaya başlamışlardı bile. Etrafına bakınarak yürüdü. Gözleri tanıdık bir sima aradı. Oldu olası uçak yolculuğunu sevmezdi; lakin mesleği gereği sık sık buna katlanmak zorunda kalıyordu. Korkardı uçmaktan. İstatistikler en az kazanın hava yollarında olduğunu belirtmelerine rağmen, bu anlamsız korkuyu bir türlü üzerinden atmayı becerememişti.

İndirme bağlantısı

yazışmak üzere, neşeli okumalar ve seyirler dilerim.
19 haziran 2013 çarşamba, Antalya, Türkiye
Harun Taner <harun.taner.antalya@gmail.com>