28 Temmuz 2013 Pazar

Haftanın Kitabı 167: Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü

Haftanın Kitabı 167: Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü


Künye: Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü, Nayan Chanda, ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI YAYINCILIK VE İLETİŞİM A.Ş., Çeviren: Dilek Cenkçiler, Liste Fiyatı: 19,00  TL.    Kitapyurdu Fiyatı:15,56  TL., Yayın Yılı: 2009, Kitap Kağıdı, xxii + 430 sayfa, 160x230 mm, Karton Kapak, ISBN:9944344876, Dili: TÜRKÇE, İLGİLİ KONULAR: Ekonomi, Küreselleşme, İnceleme, Araştırma, Orjinal adı: Bound Together - How Traders, Preachers, Adventurers, and Warriors Shaped Globalization, 2007.
.



Ne dediler: Bu kitap, panoramik bir perspektifle modern küreselleşmenin öyküsünü zarif bir şekilde anlatıyor. Anlamlı ve eğlenceli anekdotlarla süslenen bu değerli çalışma, bugün bulunduğumuz yere nasıl geldiğimizi öğrenmek isteyen herkes tarafından okunmalıdır. "Joseph E. STIGLITZ Nobel Ekonomi Ödülü sahibi"

Büyük bir ustalıkla yazılmış muhteşem bir kitap. Nayan Chanda, çağımızın en çok kullanılan kelimesi olan küreselleşmeyi almış ve binlerce yıl boyunca insanlığa şekil veren bir olayın zengin, dolu, karmaşık koşullarında yeniden tanımlamış. Olağanüstü genişlikteki bilgisini açıklıkla, zekâsıyla ve canlı anlatımıyla aktararak, bilim, politika, ticaret ve din tarihinden ilgi çekici bir öykü yaratıyor. "Strobe TALBOTT Brookings Enstitüsü Başkanı"

Hepimizin karşı karşıya olduğu çağdaş politik ikilemi açıkça anlatan, uzun tarihsel ve çok geniş bir coğrafi perspektif içinde küreselleşmeye yeni bir bakış "Immanuel WALLERSTEIN Yale Üniversitesi, Öğretim Üyesi"

Bu kitap muazzam bir dönüm noktası. İnsanlığın, ‘Bu dünyada nasıl birlikte yaşayabiliriz?’ sorusunu yanıtlayabilecek ilkeleri ve uygulamaları bulmaya çalışmaktan başka yapabileceği hiçbir şeyi kalmadığının hikâyesini anlatıyor. "Bo EKMAN Tallberg Vakfı Kurucusu ve Başkanı"


Summary: Since humans migrated from Africa and dispersed throughout the world, they have found countless ways and reasons to reconnect with each other. In this entertaining book, Nayan Chanda follows the exploits of traders, preachers, adventurers, and warriors throughout history as they have shaped and reshaped the world. For Chanda, globalization is a process of ever-growing interconnectedness and interdependence that began thousands of years ago and continues to this day with increasing speed and ease. In the end, globalization—from the lone adventurer carving out a new trade route to the expanding ambitions of great empires—is the product of myriad aspirations and apprehensions that define just about every aspect of our lives: what we eat, wear, ride, or possess is the product of thousands of years of human endeavor and suffering across the globe. Chanda reviews and illustrates the economic and technological forces at play in globalization today and concludes with a thought-provoking discussion of how we can and should embrace an inevitably global world.



İndirme bağlantısı

   
yazışmak üzere, neşeli okumalar ve seyirler dilerim.
28 temmuz 2013 pazar, Antalya, Türkiye
Harun Taner <harun.taner.antalya@gmail.com>