29 Temmuz 2013 Pazartesi

Haftanın Kitabı 168: Küresel Çatışmayı ve İşbirliğini Anlamak

Haftanın Kitabı 168: Küresel Çatışmayı ve İşbirliğini Anlamak


Künye: Küresel Çatışmayı ve İşbirliğini Anlamak, Joseph S Nye, David A Welch, TÜRKİYE İŞ BANKASI YAYINLARI, Çeviren: Renan Akman, Liste Fiyatı: 24,00 TL. Kitapyurdu Fiyatı:18,79 TL., Yayın Yılı: 2011, 2. baskı, xxii + 498 sayfa, Kitap Kağıdı, 135x210 mm, Karton Kapak, ISBN:6053600664, Dili: TÜRKÇE, İLGİLİ KONULAR: Uluslararası Siyaset, Araştırma, İnceleme, Küreselleşme.


Özet: ABD’de Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve Ulusal İstihbarat Konseyi’nde müsteşar seviyesinde görev yapmış, “yumuşak güç” kavramının mucidi, tanınmış akademisyen Prof. Joseph S Nye, Jr. ile David A Welch tarafından kaleme alınan Küresel Çatışmayı ve İşbirliğini Anlamak, Westphalia Barışı’ndan Soğuk Savaş sonrası döneme kadar uluslararası ilişkilerde yaşanan gelişmeleri, ABD politikasını üretenlerin bakış açısından irdelediği için ayrı bir önem taşıyor. Eserin güncellenmiş 8. baskısından yapılan çeviride, dünya politikasını incelemekte kullanılan kilit kavramlar, araçlar ve yaklaşımlar son derece akıcı bir üslupla özetlenirken, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları’nın nedenlerinin çeşitli açılardan irdelendiği, Soğuk Savaş, nükleer silahlar ve caydırıcılık, Soğuk Savaş sonrasında dünya, devletlerarası çatışmalar ve devlet dışı aktörler, uluslarötesi güçler gibi olguların değerlendirildiği bölümler de yer alıyor. Son bölümü ise gelecek perspektiflerinin ve alternatif gelecek modellerinin tartışılması oluşturuyor. Bu eser, uluslararası ilişkiler bölümlerinde okuyan öğrenciler için olduğu kadar, siyaset bilimle ve yakındönem tarihiyle ilgilenen okurlar açısından da önemli bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor.

Summary: Written by renowned scholar and former policymaker Joseph Nye, Jr. and new co-author David A. Welch, "Understanding Global Conflict and Cooperation" is a brief and penetrating introduction to the study of world politics in an era of complex interdependence. This text deftly employs lessons from both theory and history to evaluate conflict and cooperation among global actors and to provide students with a resilient analytical framework. From twentieth and twenty-first century conflicts to global trade and finance, global governance, and the information revolution, "Understanding Global Conflict and Cooperation," formerly known as "Understanding International Conflicts," expands substantially on previous editions of this classic work to provide a lucid and thought-provoking survey of international relations today.


Ne dediler:

İndirme Bağlantısı

   

yazışmak üzere, neşeli okumalar ve seyirler dilerim.
29 temmuz 2013 pazartesi, Antalya, Türkiye
Harun Taner <harun.taner.antalya@gmail.com>