7 Temmuz 2013 Pazar

Horace McCoy Kitapları

Horace McCoy Kitapları

Atları da Vururlar
Gazetecinin Ölümü
Kefenin Cebi Yok 
Mafia'nın Dışında Kim Kaldı?

 They Shoot Horses, Don’t They?, 1935. Nur Pferden gibt man den Gnadenschuß Atları da Vururlar
    No Pockets in a Shroud, 1937. Das letzte Hemd hat keine Taschen Il sudario non ha tasche
    I Should Have Stayed Home, 1938. Avrei dovuto restare a casa
    Kiss Tomorrow Goodbye, 1948. Den Morgen wirst du nicht erleben
    Scalpel, 1952.   Skalpell
    Corruption City, 1959. Stadt in Angst

Türkçe Özetler: 

Atları da Vururlar "112 Sayfa
Sanık ayağa kalk... Hükmün verilmesine engel hiçbir yasal gerekçe bulunmadığından... Mahkememiz ...birinci dereceden cinayet suçlamasıyla... ...jüri kararıyla mahkum edilerek... ...yasanın öngördüğü en büyük cezayla... ... siz, Robert Syverten'ı suçlu bulmuş... ...Los Angeles şerifi tarafından idam hükmünü infazla görevli... ...Eyalet Cezaevi Müdürüne tesliminize... ... İnfazın gerçekleştirilmesi ve idamına... ...1935 yılı Eylül ayının 19. günü... ...California Eyaleti yasalarına göre karar verilmiştir ve... ... Tanrı günahlarını bağışlasın ... - Ama "Atları da Vururlar" !" 

Gazetecinin Ölümü "Bilgi Yayınları, 1972, İstanbul, karton kapak, 3. hamur, 110x190, 262 sayfa.
Horace McCoy, Amerikan edebiyatının hakkı yenmiş yazarlarından biridir. 1937 yılının ürünü "Gazetecinin Ölümü"nde, gözünü budaktan esirgemeyen bir gazetecinin çabası anlatılır. Yozlaşan sosyal kurumlarla kişiler, diğer yapıtlarında olduğu gibi, bu romanında da eleştirilir. Fransız eleştirmenlere göre Horace McCoy, günümüz edebiyatını büyük ölçüde etkileyen çağdaş kuramcılardan biridir. 1955 yılında 58 "

Kefenin Cebi Yok "226 sayfa. 135 x 195 mm
Horace McCoy günümüzde "polisiye" dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri değil. Bir Agatha Christie'nin popülerliğiyle kıyaslandığında "tanınmıyor" bile denebilir. Ama gerçekte -hiç değilse kısmen tanınan, Raymond Chandler, Dashiel Hammett gibi- bazı başka Amerikalı yazarlarla birlikte bu türün öncüleri arasında sayılması gereken bir edebiyatçı. Üstelik McCoy'un eserleri pek çok polisiye roman/hikaye yazarınınkilerden daha derin ve güçlü edebiyat ürünleri. Horace McCoy, eserlerinde 1930'ların, 1950'lerin toplumsal bunalımlarını mükemmel yansıtmıştır. Türkiye'de de gösterilen Atları da Vururlar filmi, McCoy'un 1935'de yayımlanan romanının uyarlamasıdır. McCoy'un eserlerinde polisiye tekniklerinden de yararlanarak yozlaşmış bulduğu sosyal kurumları kıyasıya eleştirmesi, ülkesinde kendisine karşı bazı tepkiler gösterilmesine yolaçmış ve elinizdeki kitabın ilk baskısı ABD'de değil İngiltere'de yapılabilmiştir. Kefenin Cebi Yok'da Horace McCoy, servet sahipleri, vakıflar, müşterek bahisçiler, gazeteciler, ırkçı-milliyetçi şiddet yanlısı grupları konu alır."

Mafia'nın Dışında Kim Kaldı? "Mafia'nın ilk çekirdeğinin kurulduğu, bütün dünyaya dehşet saçacak günlerine hazırlandığı bir dönemde yazılmıştır. Mafia'nın büyük bir hızla büyüyüp çevresini sarmağa başladığı zamanlar, soruyu ilk kez ortaya atan Horace McCoy olmuştur. "Mafia'nın Dışında Kim Kaldı?" Bu soru şimdi yalnız Amerika'da değil, İtalya'da değil, dünyanın birçok ülkesinde soruluyor. "Mafia'nın Dışında Kim Kaldı?" Mafia'nın nasıl doğduğunu, şimdi çok daha geniş olanaklarla uyguladığı acımasız yöntemlerinin nasıl ortaya çıktığını, bir şehri nasıl kavradığını bu kitapta okuyacaksınız. (Arka Kapak)"